ŁADOCHA GOTUJE ODC. 5

Ładocha_Blachara_800x599

KOMU W DROGĘ, TEMU ROWER

Co zrobić, jak się złapie gumę gdzieś na peryferiach miasta, w samym środku niczego? Jak to co? Odpalić nowy odcinek naszego serialu z Darią w roli głównej. A w nim Daria opowiada, co zrobić, jak się złapie gumę gdzieś na peryferiach miasta, w samym środku niczego! A przy okazji przyrządza burgera z jagnięciną i serem Apetina Grill Cheese. Obejrzyj nowe Apetyczne Inspirację.

A koło zmienia… Wróć, jeszcze raz. A akcesoria kuchenne zapewnia jak zwykle niezastąpiona logo

Burger z jagnięciną z serem Apetina Grill Cheese

Porcja dla 2 osób. Czas przygotowania 30 minut.

składniki

Składniki:
100 g sera Apetina Grill Cheese
400 g chudej mielonej jagnięciny
1 cebula
rozgnieciony ząbek czosnku
2 łyżki kminu
1 łyżeczka kurkumy
ćwierć pęczka świeżych posiekanych liści kolendry
sól, pieprz do smaku
Pieczywo do burgerów
Dodatki: listki sałaty, plasterek pomidora, plasterek ogórka, cebula pokrojona w krążki

Sos jogurtowo-miętowy:
szklanka jogurtu
pół pęczka świeżej mięty
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku

 

krok 1

 

Cebule zeszklić na oliwie, dodać czosnek i przyprawy. Smażyć przez 2 minuty, przestudzić. Następnie dodać do jagnięciny, doprawić solą, pieprzem i liśćmi kolendry. Uformować burgery.

 

 

 

 

 

 

krok 3

 

Jogurt, czosnek i liście mięty wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

 

 

 

 

 

 

krok 3

 

Burgery, ser i pieczywo upiec na grillu. Bułkę posmarować sosem jogurtowo-miętowym, przełożyć listkami sałaty, burgerem, serem i warzywami. Ponownie posmarować sosem, przykryć górą bułki.

 

 

 

 

 

 

gotowe danie

 

No i proszę!

 

 

 

 

 

 

 

W sesji zdjęciowej i video zostały wykorzystane akcesoria   logo