Awokado faszerowane serkiem i warzywami

Czas przygotowania
30 min
Posiłek dla
4 osób
Polecane produkty do potrawyZ zielonymi oliwkami i czosnkiem 100 g
Awokado faszerowane serkiem i warzywami
  1. Owoce awokado przekrój na pół i usuń pestki. Przy pomocy łyżki wyjmij miąższ z awokado. Miąższ pokrój w kostkę i przełóż do miski, skrop sokiem z limonki. Skórki z awokado również skrop sokiem z limonki i odłóż na bok.
  2. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół lub na ćwiartki. Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę. Z papryczki chilli usuń pestki i drobno posiekaj. Odłóż 1 łyżkę świeżej kolendry do dekoracji, a resztę posiekaj.
  3. Do miski z awokado dodaj pomidorki koktajlowe, odcedzoną czerwoną fasolę, czerwoną cebulę, papryczkę chilli i świeżą kolendrę. Dodaj ser Apetina Snack wraz z zalewą, dopraw szczyptą soli i wszystko delikatnie wymieszaj.
  4. Przygotowaną sałatką na napełnij miseczki z awokado i udekoruj listkami kolendry.