Buraczki z kapustą włoską z serkiem kremowym

3 szt
2 ząbki
2 łyżki
1 szt
1/2 łyżeczka
szczypta
szczypta
szczypta
1 opakowanie
Polecane produkty do potrawyNaturalny 125 g
Buraczki z kapustą włoską z serkiem kremowym
  1. Buraki ugotuj na parze lub upiecz w piekarniku. Czosnek i cebulę posiekaj. Buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W rondelku lub głębokiej patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę wraz z czosnkiem.
  2. Dodaj buraki, marchewkę oraz kapustę włoską i dopraw papryką wędzoną. Chwilę podsmażaj.
  3. Następnie podlej warzywa wywarem i gotuj pod przykryciem około 6 minut. Jeśli wchłoną cały płyn, możesz dodać drugą połowę wywaru.
  4. Dodaj przyprawy: sól, pieprz, sok z cytryny i cynamon. Przed podaniem udekoruj serkiem kremowym i pestkami słonecznika.