Chlebek z cukinii z Apetiną Pomidory i Bazylia

Czas przygotowania
90 min
Posiłek dla
8 osób
Chlebek z cukinii z Apetiną Pomidory i Bazylia
  1. Piekarnik nagrzej do 180 stopni Celsjusza.
  2. Formę do pieczenia keksów wyściel papierem do pieczenia.
  3. Cukinię obierz i zetrzyj na tarce.
  4. Posiekaj drobno orzechy.
  5. Mikserem ubijaj serki Apetina z masłem przez 2 minuty.
  6. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i zioła prowansalskie.
  7. Dodaj do serków i zmiksuj do uzyskania jednolitej masy.
  8. Do gotowej masy dodaj cukinię, oliwki, orzechy i wymieszaj.
  9. Masę wlej do formy wyłożonej papierem.
  10. Wstaw do piekarnika i piecz, aż patyczek włożony w środek ciasta będzie suchy – około 1 godziny.