Ciasteczka z masłem orzechowym

Czas przygotowania
35 min
Posiłek dla
10 osób
2 szklanki
3 łyżeczki
1 szt
3 szklanki
1 łyżka
Ciasteczka z masłem orzechowym
  1. Wymieszaj w misce mąkę, sodę i proszek do pieczenia.
  2. Masło i masło orzechowe ubij mikserem do uzyskania jednolitej masy. Dodaj cukier i miksuj przez kolejne dwie minuty.
  3. Dodaj jajko, mleko, składniki sypkie, orzechy i miksuj do połączenia składników.
  4. Blaszkę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
  5. Z ciasta uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie je spłaszcz i ułóż na blaszce w odstępach około 4 cm.
  6. Piekarnik nagrzej do 180 stopni Celsjusza.
  7. Wstaw do piekarnika na 12 minut, aż zrobią się rumiane.