Ciasto francuskie z gruszkami i Castello Creamy Blue

Czas przygotowania
30 min
Posiłek dla
6 osób
1 łyżka
1 opakowanie
Ciasto francuskie z gruszkami i Castello Creamy Blue
  1. Piekarnik nagrzej do temperatury 200⁰C.
  2. Obierz gruszki i pokrój w ósemki.
  3. Na patelni rozgrzej masło, dodaj cukier, mieszaj, aż delikatnie się zbrązowi. Dodaj gruszki i smaż 2 minuty.
  4. Ciasto francuskie podziel na 6 części. Każdą z nich nakłuj widelcem, wstaw do piekarnika na 10 minut.
  5. Pokrój ser Castello Creamy Blue.
  6. Blaszkę wyjmij z piekarnika, ale nie zdejmuj z niej ciasta.
  7. Na każdym prostokącie ułóż 4 kawałki gruszki.
  8. Na każdy prostokąt połóż kawałki sera.
  9. Wstaw do piekarnika na kolejne 5 minut.