Crostini z figami z Apetiną India

Czas przygotowania
40 min
Posiłek dla
6 osób
1 szklanki
1 opakowanie
1 łyżka
10 szt
1 łyżka
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_48675-Apetina-Serek-Kremowy-Papaja-i-CurryPapaja i Curry 125 g
Crostini z figami z Apetiną India
  1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni Celsjusza.
  2. Bagietkę pokrój w kromki, posmaruj z obu stron oliwą z oliwek.
  3. Ułóż kromki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Wstaw blaszkę do piekarnika i piecz, aż pieczywo się zarumieni- przez około 10 minut.
  5. W międzyczasie umyj figi, odetnij nóżki i przekrój każdą figę na pół.
  6. Na patelni rozpuść masło z miodem, dodaj cynamon i połóż figi rozciętą stroną do dołu. Smaż przez 3 minuty.
  7. Z piekarnika wyjmij bagietkę. Każdą kromkę posmaruj serkiem Apetina India, na wierzchu ułóż figi.