Crostini z pastą z serka kremowego naturalnego, zielonego groszku, mięty

Czas przygotowania
20 min
Posiłek dla
4 osób
200 g
1 opakowanie
1 ząbek
3 łyżki
1 szklanki
1 łyżka
4 plasterki
Polecane produkty do potrawyNaturalny 125 g
Crostini z pastą z serka kremowego naturalnego, zielonego groszku, mięty
  1. Zielony groszek gotuj we wrzącej wodzie przez 3 minuty. Odcedź i zalej zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Ponownie odcedź.
  2. W misce umieść większość groszku (trochę pozostaw do dekoracji), serek kremowy Apetina naturalny, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sok i skórkę z cytryny, większość drobno posiekanych listków mięty oraz oliwę. Dopraw solą i pieprzem. Rozgnieć na pastę przy pomocy tłuczka albo widelca. Pastę możesz również rozdrobnić blenderem.
  3. Kromki ciabatty opiecz na patelni grillowej, aż będą złote i chrupiące.
  4. Gotową pastą posmaruj grzanki z ciabatty. Na wierzchu ułóż groszek pozostawiony do dekoracji, po pół plastra szynki prosciutto na kromkę, pozostałe listki mięty oraz pędy młodego groszku.