Crumble z rabarbarem i jabłkami

Czas przygotowania
30 min
Posiłek dla
2 osób
400 g
2 szt
szczypta
1 szklanka
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_Apetina_Kremowy_Naturalny_2016_wieczkoNaturalny 125 g
Crumble z rabarbarem i jabłkami

Zobacz jak Daria poradziła sobie z Crumble!

 

  1. Rabarbar pokroić w 1-2 cm plasterki, następnie dodać pokrojone w niewielkie ćwiartki jabłka.
  2. Część składników odłożyć na bok. Resztę zasypać brązowym cukrem. Dodać szczyptę cynamonu. Podlać niewielką ilością wody i przez chwilę dusić pod przykryciem.
  3. Po chwili dodać serek Apetina Naturalny, dokładnie wymieszać następnie całość przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu ułożyć pozostałe składniki uprzednio odłożone. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.