Crumble z truskawkami i rabarbarem

Czas przygotowania
60 min
Posiłek dla
2 osób
Polecane produkty do potrawyNaturalny 125 g
Crumble z truskawkami i rabarbarem
  1. W misce umieść mąkę pszenną, 80 g drobnego cukru i posiekane zimne masło. Wyrób kruszonkę i odstawiamy ją do lodówki.
  2. Rabarbar pokrój w małe kawałki. Włóż do miski, zasyp 20 g pozostałego drobnego cukru. Odstaw na 10 minut. Truskawki przekrój na pół.
  3. Owoce przełóż do dwóch naczyń żaroodpornych i posyp je warstwą kruszonki.
  4. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut, aż kruszonka ładnie się zrumieni.
  5. Zimną kremówkę ubij na sztywno. Serek naturalny połącz z cukrem pudrem i ekstraktem z wanilii. Dodaj ubitą kremówkę, delikatnie wymieszaj.
  6. Crumble podawaj z dodatkiem waniliowego kremu śmietankowego.