Cukinia faszerowana kaszą i kurkami

Czas przygotowania
50 min
Posiłek dla
3 osób
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_Apetina_Kremowy_Papryka_Oliwki_wieczkoGrillowana Papryka i Oliwki 125 g
Cukinia faszerowana kaszą i kurkami
  1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni.
  2. Kaszę ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
  3. Cukinie przekrój wzdłuż na pół, wydrąż miąższ. Cebulę, czosnek i natkę poszatkuj.
  4. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
  5. Dodaj oczyszczone i umyte kurki i miąższ z cukinii. Smaż do odparowania wody.
  6. Dodaj kaszę, pomidory i serek, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
  7. Cukinie wypełnij farszem, ułóż w żaroodpornej blasze. Piecz przez około 30 minut.