Frittata z łososiem, szpinakiem i serem

Czas przygotowania
20 min
Posiłek dla
2 osób
Polecane produkty do potrawyZ zielonymi oliwkami i czosnkiem 100 g
Frittata z łososiem, szpinakiem i serem
  1. Cebulę posiekaj w piórka, paprykę w nieduże kawałki. Szpinak umyj i osusz. Czosnek pokrój w plasterki. Łososia podziel na mniejsze kawałki.
  2. Jajka roztrzep rózgą. Dodaj sól i pieprz do smaku. Piekarnik nagrzej do 180 stopni (grzałka góra dół).
  3. Na patelni żeliwnej rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę, paprykę i czosnek, smaż przez 5 minut. Dodaj szpinak, przesmaż krótko, aż liście zwiędną. Dopraw delikatnie solą.
  4. Na patelnię dodaj łososia i wylej masę jajeczną. Smaż na małym ogniu przez 3 minuty. Kolejno na wierzchu ułóż ser oraz oliwki. Patelnię włóż do piekarnika i piecz przez kilka minut, aż wierzch omletu się zetnie. Podawaj z dodatkiem pieczywa.