Gazpacho z arbuzem

Czas przygotowania
60 min
Posiłek dla
4 osób
Polecane produkty do potrawyapetinabazylia2CZERWONA PAPRYKA I CHILI 200 G
Gazpacho z arbuzem
  1. Obrany ogórek przekrój na pół. Wydrąż nasiona. Ogórek pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Pomidor sparz i obierz ze skórki. Wydrąż gniazda nasienne. Pomidor pokrój na mniejsze kawałki.
  3. Arbuza obierz ze skóry i pokrój na mniejsze kawałki. Usuń pestki.
  4. Papryczkę przekrój na pół i usuń nasiona.
  5. Warzywa włóż do blendera, zostawiając parę kawałków arbuza i ogórka do dekoracji. Dodaj oliwę, ocet, sól i pieprz. zmiksuj na purée. Odstaw gazpacho do schłodzenia na co najmniej godzinę.
  6. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni.
  7. Gazpacho udekoruj arbuzem i ogórkiem, skrop oliwą, oprósz kosteczkami serka śródziemnomorskiego Apetina Chilli i posyp uprażonymi płatkami migdałowymi.