*Krem z batata z granolą buraczaną i serem śródziemnomorskim Apetina Classic

Czas przygotowania
60 min
Posiłek dla
4 osób
Polecane produkty do potrawyApetina_Kremowy_Papaja_FrontPapaja i Curry 125 gapetinaclassicClassic 200 g
*Krem z batata z granolą buraczaną i serem śródziemnomorskim Apetina Classic
  1. Buraka owiń folią aluminiową i piecz do miękkości.
  2. Bataty i marchew obierz i pokrój w kostkę.
  3. W wysokim garnku podgrzej oliwę, wrzuć gorczycę, czosnek, szalotkę i tymianek.
  4. Po kilku sekundach dodaj bataty, marchew, przypraw lekko solą, pieprzem i zalej wszystko litrem wody. Gotuj pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.
  5. Dodaj mleczko kokosowe, serek kremowy Apetina, zblenduj i przegotuj ponownie (to jest moment, aby dolać wody do ulubionej gęstości).
  6. Pieczonego buraka obierz i posiekaj w drobną kostkę. Zalej octem, dodaj cukier i szczyptę soli.
  7. Zupę serwuj z granolą buraczaną i pokruszonymi kostkami Sera Apetina Classic.
Konkurs-banner