Krewetki w sosie curry

Czas przygotowania
60 min
Posiłek dla
4 osób
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_48675-Apetina-Serek-Kremowy-Papaja-i-CurryPapaja i Curry 125 g
Krewetki w sosie curry
  1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju.
  3. Dodaj puszkę pomidorów, pół szklanki wody oraz masło orzechowe i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut lub do chwili, kiedy sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodaj serek kremowy Apetina India.
  4. Dopraw sos solą, sokiem z cytryny i gałką muszkatołową.
  5. Dodaj krewetki i gotuj, aż zrobią się różowe.
  6. Dodaj mleczko kokosowe, wymieszaj i zestaw z ognia.
  7. Posyp sos skórką z limonki oraz posiekaną kolendrą. Podawaj z ryżem.