Makaron tagliatelle z sosem z awokado i krewetkami

Czas przygotowania
30 min
Posiłek dla
2 osób
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_Apetina_Kremowy_Pomidory_Bazylia_2016_wieczkoPomidory i Bazylia 125 g
Makaron tagliatelle z sosem z awokado i krewetkami
  1. Na patelni na łyżce oliwy dusić wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i seler naciowy, a następnie obrane krewetki i otartą skórkę z limonki.Wszystko doprawić solą i pieprzem
  2. Awokado obrać i przekroić na pół, usunąć pestkę. Wydrążony miąższ z awokado i serek Apetina pomidory i bazylia oraz sok z limonki zmiksować w blenderze na gładką masę.
  3. Dodać do składników na patelni i podgrzewać na minimalnym ogniu. Makaron ugotować al dente. Odcedzić, wymieszać na patelni z przygotowanym sosem. Po zdjęciu z ognia dodać listki świeżej bazylii, posypać wiórami świeżo startego parmezanu.