*Makaron z pieczarkami

Czas przygotowania
30 min
Posiłek dla
4 osób
1 opakowanie
2 ząbki
1 łyżka
8 plastrów
szczypta
szczypta
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_Apetina_Kremowy_Papryka_Oliwki_wieczkoGrillowana Papryka i Oliwki 125 g
*Makaron z pieczarkami
  1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, wyłowić zachowując ok. 2-3 łyżki wody.
  2. W czasie gdy gotuje się makaron rozgrzać patelnię włożyć płatki migdałowe i pokrojony na cienkie plasterki czosnek, zrumienić na złoty kolor co chwilę mieszając.
  3. Zdjąć z patelni, na tą samą patelnię włożyć plastry boczku i pieczarki, zrumienić.
  4. Dodać makaron i razem podsmażać 1-2 minuty, co chwilę mieszając. Dodać serek Apetina i wymieszać.
  5. Dodać uprzednio uprażone płatki migdałowe i czosnek. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą morską i skropić oliwą. Posypać szczypiorkiem.