Pęczotto buraczane z serem śródziemnomorskim i orzechami laskowymi

Czas przygotowania
30 min
Posiłek dla
2 osób
Polecane produkty do potrawyClassic 200 g
Pęczotto buraczane z serem śródziemnomorskim i orzechami laskowymi
  1. Na patelni rozgrzej masło i przysmaż drobno posiekaną szalotkę oraz czosnek. Kolejno wsyp kaszę i praż ją krótką chwilę.
  2. Wlej wino i mieszaj energicznie zawartość patelni, aż alkohol odparuje. Następnie zacznij wlewać powoli bulion, nie przerywając mieszania i czekając, aż kasza wchłonie większość płynu.
  3. W międzyczasie buraki obierz i pokrój w kostkę, a na suchej patelni podpraż posiekane orzechy laskowe.
  4. Gdy kasza będzie al dente, dodaj pokrojone buraki i gotuj całość jeszcze kilka minut.
  5. Gdy kasza stanie się miękka, wsyp starty parmezan i energicznie wymieszaj.
  6. Pęczotto przełóż na talerze. Posyp posiekanymi orzechami, pokruszonym serem śródziemnomorskim Apetina Classic i podaj z groszkiem czepnym.