*Penne z klopsikami w pomidorach

Czas przygotowania
30 min
Posiłek dla
4 osób
1 opakowanie
1 szt
3 ząbki
1 szt
5 łyżek
1 łyżeczka
1 łyżka
szczypta
szczypta
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_Apetina_Kremowy_Pomidory_Bazylia_2016_wieczkoPomidory i Bazylia 125 g
*Penne z klopsikami w pomidorach
  1. Pulpety: wszystkie składniki na pulpety (mięso, jajko, bułka tarta, zioła prowansalskie, sól, pieprz) dokładnie wymieszać w misce, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, odstawić do lodówki.
  2. Sos: na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pomidory z puszki, oregano, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać serek Apetina i wymieszać.
  3. Postawić ponownie na ogień, do sosu włożyć pulpety, gotować około 30 min. W razie potrzeby podlać wodą. Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu.
  4. Pulpety z sosem podawać na makaronie penne z listkami bazylii.