*Penne z pomidorami i szynką parmeńską

Czas przygotowania
30 min
Posiłek dla
4 osób
Pół opakowania
1 opakowanie
1 szt
6 szt
2 ząbki
4 łyżki
10 PLASTERKÓW
DO POSYPANIA
DO POSYPANIA
szczypta
szczypta
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_Apetina_Kremowy_Pesto_Rukola_2016_wieczkoPesto i Rukola 125 g
*Penne z pomidorami i szynką parmeńską
  1. Posiekaną cebulę, czosnek i papryczkę chili zeszklić na oliwie. Dodać pokrojoną w paseczki szynkę i smażyć razem 3 minuty. Dodać sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.
  2. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić na wolnym ogniu 5–6 minut, aż pomidory się rozgotują. Następnie dodać serek Apetina, wymieszać. Makaron penne ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu.
  3. Do sosu dodać makaron penne, posypać rukolą i pokruszonymi orzechami włoskimi, wymieszać. Doprawić świeżo mielonym pieprzem.