Roladki z podudzi kurczaka z boczkiem i oliwkami

Czas przygotowania
40 min
Posiłek dla
4 osób
Polecane produkty do potrawyGrillowana Papryka i Oliwki 125 g
Roladki z podudzi kurczaka z boczkiem i oliwkami
  1. Papryki umyj i grilluj w całości (lub przekrojone na połówki) do miękkości. Następnie zdejmij skórę. Jedną paprykę pokrój w paski, pozostałą zaś zmiksuj na purée.
  2. Podudzia z kurczaka, umyj i oczyść z błonek. Następnie delikatnie rozbij i posyp pieprzem.
  3. Serek Kanapkowy Apetina Papryka i Oliwki wymieszaj z garścią posiekanych oliwek i listków bazylii. Roladki posmaruj farszem i ułóż po kilka pasków grillowanej papryki.
  4. Roladki zwiń do środka, a następnie owiń 3 plasterkami boczku. Możesz je dodatkowo pospinać wykałaczkami.
  5. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem i ułóż roladki. Piecz je w piekarniku nagrzanym do 220°C przez około 25-30 minut. W tym czasie przygotuj sos.
  6. Na oliwie z oliwek zeszklij posiekane ząbki czosnku. Wlej paprykowe purée oraz śmietanę kremówkę. Doprowadź do wrzenia, często mieszając. Następnie przypraw bazylią, oregano, pieprzem oraz solą.