*Roladki szpinakowo-serowe

Czas przygotowania
45 min
Posiłek dla
4 osób
100 g
8 PLASTERKÓW
1 szt
2 łyżki
1 ząbek
szczypta
szczypta
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_Apetina_Kremowy_Pomidory_Bazylia_2016_wieczkoPomidory i Bazylia 125 g
*Roladki szpinakowo-serowe
  1. Przygotować farsz: do miski wrzucić szpinak, serek Apetina, jajko, doprawić solą i pieprzem. Dodać drobno posiekany czosnek. Wymieszać.
  2. Kurczaka oczyścić, rozciąć wzdłuż na pół tworząc 4 porcje. Rozbić na cienkie filety, oprószyć solą i pieprzem.
  3. Na kurczaku rozsmarować po 2 łyżki farszu, zawinąć roladkę, owinąć plasterkiem boczku. Przekuć wykałaczką. Piec w naczyniu żaroodpornym 20-30 min w temperaturze 200 stopni.