*Słodki stek z grillowaną cukinią

Czas przygotowania
30 min
Posiłek dla
2 osób
2 szt
1 szt
1 szt
1 szt
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
szczypta
szczypta
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_61768-Apetina-Serek-Kremowy-Musztarda-i-MiodMusztarda i Miód 125 g
*Słodki stek z grillowaną cukinią
  1. Steki wyjąć z lodówki, aby nabrały temperatury pokojowej. Przygotować sos: na łyżce masła podsmażyć posiekaną cebulę, dodać wcześniej wymieszane: ocet balsamiczny, sos sojowy i oliwę z oliwek. Całość podlać 2 łyżkami wody, dodać serek Apetina i zredukować do zagęszczenia sosu.
  2. Steki oprószyć pieprzem. Patelnię (najlepiej grillową) posmarować olejem i obsmażyć steki po 3 min z każdej strony. Usmażone steki odłożyć na 3 min na kratkę, aby odpoczęły.
  3. Cukinię umyć i obieraczką do warzyw zrobić paski, a następnie ugrillować na tej samej patelni. Steki podawać z sosem, cukinią i świeżą bagietką.