*Słodko – ostry stek z warzywami

Czas przygotowania
30 min
Posiłek dla
2 osób
2 szt
1 szt
2 łyżeczki
100 ml
4 ząbki
szczypta
4 łyżki
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_48675-Apetina-Serek-Kremowy-Papaja-i-CurryPapaja i Curry 125 g
*Słodko – ostry stek z warzywami
  1. Steki wyjąć z lodówki, aby nabrały temperatury pokojowej. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą i miodem, doprawić ostrą papryką. Posmarować marynatą mięso, odstawić na chwilę (w miarę możliwości można zostawić całą noc w lodówce).
  2. Przygotować sos: na patelni na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę i papryczkę. Wymieszać z serkiem Apetina i sosem sojowym.
  3. Na patelni grillowej obsmażyć steki po 3 min z każdej strony. Po usmażeniu oprószyć obficie solą. Na tej samą patelni położyć gałązkę pomidorków i pokrojoną w mniejsze kawałki czerwoną paprykę – ugrillować. Stek podawać z chrupiącymi warzywami, sosem i bagietką.