*Tacos z mieloną wołowiną a’la buritto

Czas przygotowania
30 min
Posiłek dla
4 osób
1 szt
3 ząbki
pół puszki
pół puszki
pół puszki
1 łyżka
szczypta
szczypta
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_Apetina_Kremowy_Papryka_Oliwki_wieczkoGrillowana Papryka i Oliwki 125 g
*Tacos z mieloną wołowiną a’la buritto
  1. Na głębokiej patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Pokrojoną cebulę i czosnek wrzucić na patelnię i smażyć, aż cebula zmięknie, dołożyć mięso mielone i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Do mięsa dorzucić paprykę, kukurydzę, odsączoną fasolę, pomidory. Doprawić do smaku.
  3. Dodać serek Apetina, wymieszać, podsmażyć 5-8 minut. Na blaszce z piekarnika ułożyć tortille uformowane uprzednio w łódeczki i piec w 180°C 5-7 minut. Wyjąć tortille i w każdą nałożyć sos.