Tacos ze stekiem i z salsą z rzodkiewek

Czas przygotowania
30 min
Posiłek dla
4 osób
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_Apetina_Kremowy_Papryka_Oliwki_wieczkoGrillowana Papryka i Oliwki 125 g
Tacos ze stekiem i z salsą z rzodkiewek
  1. Rozgrzej olej na patelni. Stek dopraw solą oraz pieprzem i smaż na średnim ogniu po 5 minut z każdej strony. Usmażony stek zostaw na patelni na 5 minut.
  2. Serek kremowy Apetina Tapas wymieszaj z łyżką oliwy z oliwek i sokiem z limonki aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Drobno posiekaj rzodkiewki, kolendrę, papryczkę chilli oraz cebulki i wymieszaj. Zalej składniki sosem z serkiem kremowym Apetina Tapas, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  4. Podgrzej tortille na suchej patelni.
  5. Pokrojone mięso polej salsą z rzodkiewek, posyp pozostałą kolendrą i podawaj na tortilli.
  6. Jeśli chcesz, by tacos miały kształt łódeczki, zepnij tortille wykałaczką.