*Tarta z łososiem na ciepło z serem śródziemnomorskim Apetina Classic

Czas przygotowania
30 min
Posiłek dla
5 osób
Polecane produkty do potrawyClassic 200 gPesto i Rukola 125 g
*Tarta z łososiem na ciepło z serem śródziemnomorskim Apetina Classic
  1. Masło, mąkę i szczyptę soli umieść w blenderze i zmiksuj.
  2. Wysyp na blat i dodaj zimną wodę. Zagnieć ciasto w gładką kulę, owiń folią i wstaw do lodówki na min. 30 minut.
  3. Rozwałkuj ciasto i umieść w nasmarowanej masłem i wysypanej mąką formie.
  4. Jajo, śmietankę i serek Apetina wymieszaj i wylej na dno formy, po czym ułóż pokrojonego buraka, porwany jarmuż, posiekany czosnek, pieprz i ser śródziemnomorski Apetina w kostkach
  5. Piecz przez 20 minut w 180 stopniach na dolnym pokładzie.
  6. Po wypieczeniu ułóż łososia na gorącej tarcie. Polej sokiem z cytryny.