Udka kurczaka z sosem Castello

Czas przygotowania
60 min
Posiłek dla
4 osób
6 łyżek
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżki
1 ząbek
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
Udka kurczaka z sosem Castello
  1. W misce wymieszaj miód, sól, chili, czosnek granulowany i olej.
  2. Dodaj umyte udka z kurczaka i dokładnie wymieszaj, aby marynata pokryła mięso.
  3. Tak przygotowane udka w marynacie odstaw do lodówki na 2-3 godziny.
  4. Nagrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza.
  5. Wstaw do piekarnika i piecz 40 minut, aż udka zrobią się złote.
  6. Wymieszaj w misce pokruszony ser Castello Danish Blue Traditional z pozostałymi składnikami sosu.
  7. Upieczone udka podawaj z sosem Castello.