*Zapiekanka warzywna

Czas przygotowania
30 min
Posiłek dla
4 osób
5 szt
1 szt
2 szt
2 ząbki
2 łyżki
szczypta
szczypta
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_Apetina_Kremowy_Pesto_Rukola_2016_wieczkoPesto i Rukola 125 g
*Zapiekanka warzywna
  1. Nagrzej piekarnik do 180ºC. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Podgotuj w osolonej wodzie 10 minut. Paprykę i cukinię pokrój w plastry. W naczyniu żaroodpornym układaj pionowo naprzemiennie wszystkie warzywa.
  2. Przygotuj sos – wymieszaj zioła, sól, pieprz z czosnkiem, oliwą i serkiem Apetina. Polej zapiekankę. Wierzch posyp startym serem.
  3. Piecz do czasu aż warzywa będą miękkie a ser zrumieniony (około 30 minut).