Zupa krem z batatów z limonką i kolendrą

Czas przygotowania
25 min
Posiłek dla
4 osób
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_48675-Apetina-Serek-Kremowy-Papaja-i-CurryPapaja i Curry 125 g
Zupa krem z batatów z limonką i kolendrą
  1. W rondlu rozgrzać 2 łyżki masła, dodać pokrojoną drobno cebulę, skórkę z limonki, szczyptę cukru i soli oraz kurkumę i chwilę dusić. Dodać serek Apetina Papaja i Curry, dusić dalej, aż serek się rozpuści (jeżeli jest zbyt gęsty, można rozrzedzić go odrobiną wywaru warzywnego).
  2. Bataty umyć, obrać i pokroić w małą kostkę, dodać do wszystkiego, chwilę podsmażać.
  3. Podlać bataty wywarem warzywnym, gotować 15 minut, pod koniec gotowania doprawić solą morską, białym pieprzem, i sokiem z limonki.
  4. Zupę zmiksować na gładki krem. Podawać udekorowane posiekaną kolendrą.