*Zupa marchwiowa z gruszką i imbirem

Czas przygotowania
30 min
Posiłek dla
4 osób
10 szt
3 szt
1 szt
2 CM
1 ząbek
1 łyżka
szczypta
szczypta
szczypta
3/4 litra
Polecane produkty do potrawyArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_48675-Apetina-Serek-Kremowy-Papaja-i-CurryPapaja i Curry 125 g
*Zupa marchwiowa z gruszką i imbirem
  1. Marchewkę obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić posiekaną szalotkę, plasterki czosnku i smażyć do momentu aż się zeszkli. Dodać pokrojone chilli, przygotowaną marchew i starty imbir. Chwilę wszystko smażyć mieszając.
  2. Przełożyć do garnka, dodać sól i zalać wodą(opcjonalnie: bulion). Woda powinna tylko nie co przykryć warzywa. Gotować do momentu aż marchew będzie miękka.
  3. Pod koniec gotowania dodać pokrojone gruszki, serek Apetina, dodać sok z cytryny i przyprawy. Gotować jeszcze około 5 minut.
  4. Zdjąć z ognia, następnie wszystko zmiksować na gładką masę. Podawać z grzankami z ciemnego pieczywa.