Zupa serowa z ziemniakami i łososiem

Czas przygotowania
40 min
Posiłek dla
2 osób
Polecane produkty do potrawyLurpak-Maslo-Klasyczne-200g_2015Masło Klasyczne 200 gArla_Apetina_Materialy_ElementyWww_Packshoty_Apetina_Kremowy_Pesto_Rukola_2016_wieczkoPesto i Rukola 125 g
Zupa serowa z ziemniakami i łososiem
  1. Cebulę i pora pokrój w drobną kostkę.
  2. Ziemniaki oraz marchewkę obierz i pokrój w słupki.
  3. W garnku rozpuść masło i duś na nim cebulę oraz pora.
  4. Po 3 minutach dodaj ziemniaki i marchew.
  5. Zalej wywarem, przykryj garnek i gotuj przez około 15 minut.
  6. Włóż do zupy całego łososia, przykryj i gotuj przez 10 minut.
  7. Wyjmij rybę i odłóż na bok. Łososia oddziel od skóry, porwij na mniejsze kawałki.
  8. Do wywaru dodaj serek Apetina, gotuj do rozpuszczenia.
  9. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  10. Podawaj z ułożonymi na wierzchu kawałkami łososia i posiekanym koperkiem.